Održana početna konferencija projekta „Aktiviraj se i pomozi 2“

Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Novska održalo je dana 23. ožujka 2023. godine u Domu obrtnika Novska početnu konferenciju projekta „Aktiviraj se i pomozi 2“ UP.02.1.1.16.0264.

Na početku konferencije nazočnima se obratila voditeljica projekta, Melita Mihalić, dajući osnovne informacije o projektu. Istaknula je da su za  projekt „Aktiviraj se i pomozi 2“  osigurana  bespovratna sredstva u iznosu od 988.800 kuna (131.236,31 eura) iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Melita Mihalić uvodno je istaknula da je cilj projekta zapošljavanje 20 žena pripadnica ciljane skupine, doprinos rastu zapošljavanja kroz smanjenje nezaposlenosti žena pripadnica ciljane skupine, pružanje potpore i podrške za najmanje 120 starijih i/ili nemoćnih osoba s isporukom kućanskih i higijenskih paketa, te poboljšanje kvalitete života i izvaninstitucionalne skrbi starijih i/ili nemoćnih osoba uključenih u projekt.

Nazočnima se prvi obratio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Novska, Zoran Prpić, izrazivši zadovoljstvo provedbom ovog projekta ne umanjujući izazove s kojima se svi susreću, ali ni dobrobiti koje iz njega proizlaze, kako za zaposlene radnice, njihove obitelji i širu društvenu zajednicu, tako i za krajnje korisnike u projektu „Aktiviraj se i pomozi 2“.

U ime partnera nazočnima su se obratile Martina Antolković Hršak, voditeljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Novska i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Kutina Sonja Đozo Repić. U ime Grada Novske nazočnima se obratio zamjenik Gradonačelnice Grada Novska, Siniša Kesić.

Na poziv Gradskog društva Crvenog križa Novska odazvala se i zamjenica Izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak sa suradnicom Danijelom Vranić, a konferenciji je bila nazočna i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Garešnica, Melita Lozina. Uz 20 zaposlenih žena u projektu „Aktiviraj se i pomozi 2“ na konferenciji su bili nazočni i neki od korisnika u projektu koji nisu skrivali svoje zadovoljstvo, a izrazili su i želju da se ovakvi projekti provode i kontinuirano nastavljaju.