Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Aktiviraj se i pomozi 2“

Gradsko društvo Crvenog križa Novska potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.“ za projekt „Aktiviraj se i pomozi 2„ (UP.02.1.1.16.0264).

Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava održano je 28.12.2022. godine u Sisku, a Ugovor su potisali Marin Piletić – ministar Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ante Lončar – ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Zoran Prpić – ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Novska. Na potpisivanju Ugovora bio je nazočan i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak te čelnici drugih udruga i institucija kojima su također taj dan dodjeljivani ugovori za „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.“.

Zoran Prpić / ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Novska

3MarinU projektu „Aktiviraj se i pomozi 2“ biti će zaposleno 20 žena, pripadnica ciljane skupine koje će pružati usluge za najmanje 120 krajnjih korisnika u trajanju od 6 mjeseci, a projekt ukupno traje 8 mjeseci.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 85% troškova, a 15% troškova projekta osigurava se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Partneri Gradskog društva Crvenog križa Novska u projektu „Aktiviraj se i pomozi 2“ su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina i Centar za socijalnu skrb Novska.

Cilj projekta „Aktiviraj se i pomozi 2“ je uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, što podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenja nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika, starijih i/ili nemoćnih osoba pružajući im podršku u svakodnevnom životu na području grada Novske, a ciljana skupina su nezaposlene, teže zapošljive žene s najviše završenom srednjom školom koje su prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a krajnji korisnici su osobe starije od 65 godine i/ili nemoćne osobe.

Sve informacije o projektu „Aktiviraj se i pomozi 2“ mogu se dobiti na telefon Gradskog društva Crvenog križa Novska 044/600-572, na mail hck-novska@sk.t-com.hr ili osobnim dolaskom u sjedište Gradskog društva Crvenog križa Novska, Trg Đure Szabe 5 od 9 – 13 sati.

Prijava korisnika vršiti će se putem obrasca koji će biti dostupan na internetskoj stranici www.crvenikriz-novska a moći će e preuzeti i osobnim dolaskom u Crveni križ Novska (Trg Đure Szabe 5, Novska) u navedeno vrijeme.